Xavier Siméon belajar untuk bersabar

2019-10-21T11:56:54+02:00Oktober 21st, 2019|2019-2020, Bol d'Or 2019|

Selepas mengalami kecederaan bahu dan tangan apabila dia terhempas semasa ujian di Bol d’Or pada bulan September, Xavier Siméon sedang menjalani pemulihan untuk memenuhi sepenuhnya masa untuk 8 Jam Sepang pada bulan Disember.

Moto2 dan pelumba MotoGP Xavier Siméon menyertai VRD iGol Pierret Pengalaman di 2019 24 Heures Motos. Bersama Florian Alt dan Florian Marino, pembalap Belgium membolehkan pasukan Perancis meningkatkan tahap dalam kelas Formula EWC. Kemalangannya semasa sesi latihan swasta beberapa hari sebelum permulaan Bol d’Or memaksa dia untuk menarik diri dari perlumbaan pertama musim 201 FIM EWC 2019-2020.

Xavier Siméon meneruskan dengan rejim pemulihan, tetapi dia perlu belajar untuk menunggu dengan sabar untuk pemulihan penuh. “Semuanya akan baik dengan bahu kiri saya terkehel, ia penyembuhan dengan baik, tetapi ia tidak begitu baik dengan patah tangan kiri saya kerana operasi pertama membawa kepada tendon pecah dan saya perlu menjalani pembedahan lagi minggu ini, jadi yang akan melambatkan pemulihan saya. Saya mempunyai satu bangsa yang dijadualkan semasa ujian Dunlop dalam Kejohanan Sepanyol yang saya akan mempunyai untuk membatalkan, tetapi matlamatnya adalah pulih secepat mungkin sebelum pusingan kedua Piala Dunia MotoE di Valencia pada 17 November. Saya akan menjadi 100% sesuai untuk Sepang pada bulan Disember. Ia adalah satu bangsa terhadap masa kerana pembaikan tendon bermakna tangan saya akan bergerak, jadi saya akan perlu berhati-hati untuk tidak tergesa-gesa perkara dan belajar untuk bersabar. “