SPOTLIGHT HONDA DREAM ASIA RACING DENGAN SHOWA IN DI SEPANG
Antara pasukan dalam barisan permulaan dari 8 Jam Sepang yang akan datang di Malaysia ialah Honda Asia Dream Racing dengan Showa, salah satu pilihan untuk menang. Lihat dengan lebih dekat satu pasukan yang menyatukan bakat dari seluruh Asia.
Ini Skuad Jepun asalnya dinamakan Honda Team. Asia telah dicipta pada tahun 2012 dengan matlamat untuk merekrut pelumba dan krew teknikal dari seluruh Asia.Pada tahun 2013, Honda Team Asia membuat percikan dengan mendapatkan kemasan 6th-tempat di Suzuka 8 Hours dengan rider barisan termasuk semasa pengurus pasukan bekas pelumba MotoGP Makoto Tamada.
Honda Asia Dream Racing dengan Showa kerap bersaing dalam Suzuka 8 Hours, menamatkan keseluruhan ke-11 Julai lepas dan ke-7 pada 2018.Pasukan ini juga merupakan peneraju kejuaraan Racing Road Asia. Pelumba Malaysia Zaqhwan Zaidi, pelumba nombor satu pasukan sejak 2016 adalah ke-3 dalam musim semasa Superbike ARRC 1000 dalam perlumbaan terakhir pada akhir November.
Honda Asia Dream Racing dengan Showa akan berlumba 8 Tempoh Sepang dengan barisan yang terdiri daripada Zaqhwan Zaidi, pelumba Indonesia Andi Farid Izdihar, yang bersaing dalam CEV Moto2 di Sepanyol, dan Thai Moto2 pelumba kejohanan dunia Somkiat Chantra.
Honda # 88 akan bernilai pasukan itu menjaga menutup mata sebelah kanan dari sesi latihan pertama di Litar Antarabangsa Sepang pada hari Rabu 11 Disember.