ERC ENDURANCE-DUCATI MENGHANTAR KATA SOKONGAN KEPADA RIDER ZANETTI YANG CEDERA MENJELANG PEMBUKA EWC

2022-04-05T18:00:31+02:00April 5th, 2022|2022|

ERC Endurance-Ducati telah melalui media sosial untuk menghantar kata-kata sokongan kepada Lorenzo Zanetti selepas pemandu Itali itu cedera dalam kemalangan di Misano di Itali hujung minggu lalu.

Zanetti dijadualkan bertanding dalam Kejohanan Dunia Endurance FIM pembukaan musim 24 Heures Motos minggu depan tetapi terpaksa menjalani pembedahan berikutan kemalangannya ketika menunggang pasukan lain dalam acara Campionato Italiano Velocità di Litar Dunia Misano Marco Simoncelli.

Satu catatan di halaman Facebook Zanetti berbunyi: “Sayang sekali hujung minggu berakhir dengan cara ini. Malangnya, disebabkan kejatuhan teruk, Lorenzo tidak dapat bersaing dalam Perlumbaan 2. Dia menjalani pembedahan untuk menindik tulang belakang, kini dia terhindar dari bahaya. Terima kasih khas kepada pasukan perubatan.”

ERC Endurance-Ducati menyiarkan: “Berita kemalangan Lorenzo adalah satu kejutan untuk seluruh Pasukan ERC. Setiap daripada kami mendoakan agar anda cepat sembuh dan sembuh sepenuhnya. Kami perlu melihat anda kembali di landasan yang betul, menggegarkan kucing Itali kami.”

Zanetti, yang menamatkan perlumbaan di tempat kedua dalam Perlumbaan 1 di Misano, akan menjadi rakan kongsi Xavi Fores dan David Checa dalam penyertaan ERC Endurance-Ducati EWC bersama Marc Moser pelumba keempat skuad itu. Butiran barisan yang disemak akan diumumkan menjelang larian ke-45 24 Heures Motos, yang dijadualkan berlangsung di Le Mans dari 14-17 April.