24 HEURES MOTOS LAYAK PERTAMA FLASH: CANEPA DAN HANIKA PACE MEMBANTU TEMPAHAN EWC SEMENTARA YART TOP

2022-04-14T19:30:44+02:00April 14th, 2022|2022|

Pusingan pantas Niccolò Canepa 1m35.500s dalam kalangan pelumba diklasifikasikan Merah membantu YART – Pasukan Rasmi Yamaha EWC memperoleh kedudukan petak pertama untuk 24 Heues Motos, pusingan pertama Kejohanan Dunia Endurance FIM 2022.

Peraturan baharu untuk 2022 bermakna keputusan kelayakan adalah berdasarkan masa purata dua pelumba terpantas – berbanding tiga sebelum ini – dengan keputusan pelumba keempat tidak diambil kira.

Dengan rakan sepasukan Canepa, Karel Hanika, pelumba Blue terpantas dalam masa 1m35.873s, YART mencatatkan purata tidak rasmi 1m35.686s.

Josh Hook, seorang Penunggang Biru, dan rakan sepasukannya yang mendahului sesi pelumba Kuning Gino Rea, membantu F.C.C. TSR Honda France mencatat masa purata terpantas kedua tidak rasmi 1m35.731s, diikuti oleh Yoshimura SERT Motul (secara tidak rasmi 1m35.975s) dan ERC Endurance-Ducati (secara tidak rasmi 1m36.107s).

BMW Motorrad World Endurance Team menetapkan purata tidak rasmi kelima terbaik 1m36.201s dengan Wójcik Racing Team seterusnya dengan purata tidak rasmi 1m36.729s.

Daripada pelumba Dunlop Superstock Trophy, Sébastien Suchet paling pantas untuk National Motos dalam sesi pelumba Biru, Baptiste Guittet menetapkan rentak sesi pelumba Kuning untuk Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore, manakala Danny Webb (Wójcik Racing Team) adalah pesaing Dunlop Superstock Trophy. untuk menewaskan dalam sesi pelumba Merah.

Latihan Malam adalah seterusnya dari 20h30-22h00. Klik di SINI untuk masa langsung.